неділя, 14 листопада 2021 р.

ЗАВІСУ ЧАСУ ПІДІЙМАЄ ПАМ'ЯТЬ

28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників. Цього дня у 1944 році міста та села України були остаточно звільнені від нацистських окупантів. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх українців, які самовіддано рятували рідну землю, навіть ціною власного життя.

Вигнання нацистів з України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. Спільна перемога не була б можливою без спільних зусиль. Сукупні людські втрати України склали значно більше, ніж втратили у цій війні Велика Британія, Сполучені Штати Америки, Польща, Канада та Франція.  Воєнні дії під час Другої світової війни тривали на території України протягом 40 місяців. За сучасними підрахунками, у 1941-1945 роках Україна втратила від 8 до 10 мільйонів людських життів. 2,3 мільйона українців були вивезені для примусової праці до Німеччини. Цілком чи частково на території України було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл. Тоді без даху над головою залишилися близько 10 мільйонів людей.

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів.

Бібліотека - філія#1КЗ "Охтирська Публічна бібліотека" пропонує до уваги відвідувачів книжкову виставку "ЗАВІСУ ЧАСУ ПІДІЙМАЄ ПАМ'ЯТЬ", присвячену 77-й річниці визволення України від фашистських загарбників.



Немає коментарів:

Дописати коментар