вівторок, 16 листопада 2021 р.

Оберіг - надійний помічник

Оберіг - це своєрідний акумулятор енергії думок власника для здійснення його задумів. Оберіг має здатність у десятки разів збільшувати внутрішній потенціал свого власника, посилювати або нейтралізувати певні риси його характеру, забезпечувати його необхідними фізичними та духовними силами.

Обереги для наших пращурів були надійними помічниками в різних сферах життя, оскільки нагадували про зв'язок з Богами та Пращурами, оберігали від мороків. Саме слово "оберіг" означає "захист", який оберігає енергетичну оболонку людину.
Образ людини-ляльки є одним із центральних українських народних оберегів. Ляльки створювалися й існували у традиційному середовищі, їх не прагнули наділити реальними рисами, акцентуючи увагу лише на суттєвому. Лялька як зображення жіночого божества, предка вважалась оберегом не лише дитини, а й дорослих...

В бібліотеці на персональній виставці майстра народного мистецтва Гордієнко Н. О. можна ознайомитися з авторськими ляльками-мотанками. А дізнатися про оберегові властивості, правила створення та інше можна з книжкової викладки "Ляльки серед українських оберегів".













Немає коментарів:

Дописати коментар