понеділок, 29 листопада 2021 р.

Європа у великому та малому, в історії та мріях.

Всі країни Європи по-своєму цікаві, вони різноманітні і дивовижні. Попри деякі загальні риси, якими володіють деякі з них, більшість європейських держав дуже самобутні, і ніхто ніколи не сплутає звивисті вулички італійської провінції з величними вулицями в Німеччині або Чехії. Звідси випливає висновок, що варто відвідати всі європейські країни, перш ніж порівнювати їх і робити якісь інші висновки. 

Цікаві факти про країни Європи:

● Всього на європейських просторах розташовано 50 незалежних держав, 6 невизнаних або частково визнаних, а також 9 залежних територій.

● Найбіднішою країною Європи вважається Молдова. Слідом за нею з невеликим відривом йде частково визнана республіка Косово.

● Цілих 19 європейських країн не мають прямого виходу до моря.

● Найменшою незалежною країною в Європі є Ватикан. Але взагалі тут є і інші карликові держави — Монако, Ліхтенштейн, Люксембург, Сан-Марино і Андорра.

● 14 держав Європи повністю розташовані на островах, і не мають ніяких материкових володінь.

● Герцогство Люксембург примітне тим, що воно є найбагатшою країною не тільки в Європі, але і у всьому світі.

● Найпівнічнішою країною Європи можна вважати Норвегію. Саме норвезький мис Нордкап є найпівнічнішою точкою цього континенту.

● Вважається, що витоки європейської цивілізації походять з Стародавньої Греції. Саме стародавні греки вирішили умовно відокремити Азію від Європи.

● Обидві світові війни, що охопили в результаті майже всю планету, починалися саме в Європі.

● Найвідвідуванішою країною Європи є Франція, а найбільш відвідуваним містом — Париж.

● Бельгію охоплює залізнична мережа, найщільніша не тільки в Європі, але і в світі.

● З усіх країн Європи лише 28 входять в Європейський Союз.

● Дві європейських держави, Франція і Данія, мають володіння на Американському континенті. У Данії це Гренландія, а у Франції — цілий ряд островів і Французька Гвіана.

● На європейських просторах збереглися реліктові тропічні ліси. Велика їх частина розташована на території Боснії і Герцеговини.

● Великобританія щорічно отримує близько 7 мільйонів євро завдяки туристам, які намагаються виявити легендарне чудовисько в шотландському озері Лох-Несс.

● В Австрії та Німеччині громадські лазні не розділяються на чоловічі і жіночі.

● Серед усіх країн Європи найбільше варіантів національного гімну в Греції. Їх тут близько півтори сотні.

● У Чехії знаходиться найбільший замок в світі, Празький Град.

● Дві країни Європи рік від року очолюють списки найщасливіших країн світу. Це Норвегія і Данія.

А чи добре ви знаєте географію, історію, культуру, традиції країн Європи? Тож пропонуємо вам відповісти на питання віртуальної вікторини "Європа у великому та малому, в історії та мріях".



Немає коментарів:

Дописати коментар