середу, 31 січня 2018 р.

«ДАВАЙ ПОЧИТАЄМО!»
Треба радіти, якщо не проходить і дня, щоб ваш малюк не попрохав вас про це. Це здорово, коли «Давай почитаємо!», - говорите ви, і ваша дитина без жалю залишає свої іграшки, і зі справжнім задоволенням вмощується на дивані разом з вами і ще не читаною, різнокольоровою, цікавою книгою. Саме для такої вікової категорії – дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку, які починають вчитися читати, випускається серія «Промінець» (заснована 2006 року). Книги цієї серії барвисто ілюстровані, деякі з них призначені для вироблення в дітей навичок техніки читання текстів по складах. Вони стануть в нагоді вихователям та батьками у виховному процесі, а також будуть цікаві маленьким читачам особисто. Охтирська міська Центральна дитяча бібліотека (вул. Армійська, 2) пропонує до вашої уваги віртуальну книжкову виставку наших новинок «ДАВАЙ ПОЧИТАЄМО!», які нещодавно, за сприяння депутата Олега Погорелова, оселилися на книжкових полицях нашої книгозбірні. Запрошуємо маленьких читачів завітати до нашої бібліотеки, де на них чекають безліч казочок, віршиків, оповідань, пізнавальної літератури, дитячих журналів, збірників. З повагою, колектив працівників ЦДБ.

«Мій друг – казка»
Ця збірка казок — для наймолодших читачів, які роблять перші кроки в читанні. До неї ввійшли відомі народні казки. Читаючи їх, малята навчаться відрізняти добро від зла, здійснювати гарні вчинки — захищати маленьких, поважати старших.

«Кольоровий рік»
За допомогою чудових віршів з цієї яскравої книжки юні читачі ознайомляться з такими поняттями, як час, доба, тиждень, місяць, рік. Книга навчить дітлахів берегти свій час, правильно планувати режим дня і тижня.
День іде за днем, тиждень за тижнем, місяць за місяцем. Весна змінюється літом, за літом приходить осінь, а далі - зима. Змінюються пори року, а з ними і кольори природи, про що також розповідається в цій цікавій книжці.

«Абетка дружби»
До збірника ввійшли народні прислів'я та приказки, а також оповідання, вірші, казочки українських та зарубіжних письменників про дружбу. Ці твори допоможуть дитині зрозуміти й засвоїти морально-етичні основи дружби, вибирати й цінувати друзів. Книжка стане в пригоді батькам, вихователям дитячих садочків і вчителям мoлoдших класів.

«Цікаві знайомства»
До збірки ввійшли вірші відомих українських авторів, які у цікавій формі розкажуть малечі про оточуючий світ: тварин, рослин, явища природи.

«Пан Коцький»
До збірки ввійшли відомі українські народні казки. Читаючи їх, малята навчаться відрізняти добро від зла, здійснювати гарні вчинки, бути добрими, справедливими, захищати менших, поважати старших. Ця збірка казок — для наймолодших читачів, які роблять перші кроки в читанні.

«Абетка безпеки»
Ця чудова книжка допоможе дітям навчитись дотримуватись правил безпеки та належної поведінки вдома, на вулиці, в дитсадку або в школі, у громадських місцях, у лісі або на річці.
Веселі віршики, головними героями яких є тварини, та яскраві ілюстрації допоможуть дітям легко засвоїти правила поведінки, щоб малюки росли добрими, ввічливими, охайними, поважали старших та не кривдили менших.

«Мишача рада»
До збірки ввійшли відомі українські народні казки. Читаючи їх, малята навчаться відрізняти добро від зла, здійснювати гарні вчинки, бути добрими, справедливими, захищати менших, поважати старших. Книга призначена для розвитку в дітей навичок техніки читання текстів по складах.

«Гном Хома»
До збірки ввійшли відомі народні та авторські казки (Валентина Гуріна).
Читаючи їх, малята навчаться відрізняти добро від зла, здійснювати гарні вчинки, бути розумними та ввічливими.

В. Сухомлинський «Найгарніша мама»
До збірки ввійшли кращі казки про тварин відомого українського педагога і письменника Василя Олександровича Сухомлинського. Вони вчать маленьких читачів любити батьківщину, її природу, поважати старших і допомагати меншим, бути добрими, кмітливими, працьовитими.

«Малечі про цікаві речі»

До збіркі увійшли вірші українських авторів про тварин, рослини, різні цікаві речі та дивовижні історії. Вони вчать доброті, мудрості, розвивають почуття гумору та творчу уяву дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар