четвер, 25 січня 2018 р.

Любій малечі про цікаві речі
«Чому?», «Як?», «Куди?», «Звідки?» - чи не кожного дня чують батьки, дідусі, бабусі, старші братики і сестрички в сімях, де підростають дуже допитливі маленькі Чомусики. Відповіді на ці численні запитання можна дізнатися зі сторінок книжок серії «Пізнаємо світ разом» (заснована 2010 року) - яскраві, цікаві книжечки надруковані для дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку. Охтирська міська Центральна дитяча бібліотека (вул. Армійська, 2) пропонує до Вашої уваги віртуальну книжкову виставку наших новинок «ЛЮБІЙ МАЛЕЧІ ПРО ЦІКАВІ РЕЧІ», які нещодавно, завдяки депутату Олегу Погорелову, надійшли до фонду нашої книгозбірні. Приходьте, вибирайте, читайте! З повагою, колектив працівників ЦДБ.

 «Що? Де? Як?»

Читаючи разом з батьками цю книгу, малюки в доступній і цікавій формі познайомляться з навколишнім світом. Вони дізнаються багато цікавого про нашу планету Земля, про Сонце та Сонячну систему, про те, хто такі динозаври, як ростуть рослини, про різних дивовижних тварин. Книжка розповість про те, з чого складається наш організм, коли з’явилися санчата, лижі, велосипед, автомобіль тощо. Одним словом, малюкам відкриється багато див світу.

«Тварини і рослини»

Разом з книжкою та маленьким хлопчиком Чомусиком юні читачі вирушать у цікаву подорож світом рослин і тварин нашої планети. Читачі отримають відповіді на багато запитань: чи можуть риби жити без води, чому ящірки, рятуючись, відкидають хвости, чи існують дракони, чому змія плюється, чому на зиму багато птахів відлітають у теплі краї та багато інших.

«Чудеса світу. Чудеса України»

У цій книжці юні читачі дізнаються про дивовижні давні та сучасні пам’ятки архітектури, збудовані людством протягом своєї історії, що відносять до давніх і сучасних чудес світу.
В Україні теж багато стародавніх пам’ятників, церков, заповідників, якими можна пишатися та демонструвати всьому світові. Про сім кращих із них ви дізнаєтесь із цієї цікавої книжки.

«Чарівний світ фей та ельфів»

Ця книга енциклопедичного напрямку, яка містить не тільки довідковий матеріал, але й художні твори для читання, які добре ілюструють наведені дані.
Вона охоплює тему, яка найбільш буде цікава малюкам. Це збірка про чарівний світ фей та ельфів. Де живуть загадкові істоти, яких називають «фейрі»? Як знайти чарівне царство ельфів? Які бувають феї та чи можна з ними спілкуватися? На ці та багато інших питань ви знайдете відповідь у цій чудовій книжці. Ви також ознайомитесь з відомими казками та легендами про фей та ельфів. Якщо ви вірите в чудеса, то ця книга саме для вас.
Дана книга може використовуватися вихователями та батьками у виховному процесі, а також буде цікава маленьким читачам особисто.
Книга барвисто ілюстрована, призначена для дітей молодшого віку.

«Автомобілі»

Ця книжка розповість юним читачам про автомобілі: про історію їх створення і перші автомобілі, про сучасні легкові автомобілі, автобуси і вантажівки, про їх класифікацію і основні характеристики. Ви дізнаєтесь також багато цікавого про перегонові автомобілі та популярні перегони, про автомобілі на альтернативних видах пального, про відомі автомобільні бренди.

«Пірати»

Книга розповість юним читачам про піратів. Вони дізнаються, звідки походить піратство, хто ставав піратами, якими були їхні кораблі, зброя, одяг, прапор та побуту Діти також дізнаються про видатних піратів (серед них був навіть адмірал англійського королевського флоту!), їхні скарби та про піратські держави.

«Людина»

Ця книжка розповість юним допитливим читачам про дивовижні  властивості людського організму, його будову і можливості, а також відповість на багато цікавих запитань: «Як ми ростемо?», «Чому у людей таке різне волосся?», «Як ми запам'ятовуємо?», «Чому ми потіємо?», «Як ми розрізняємо кольори?» тощо.

«Монстри»

Книга для сміливих і допитливих дітей, які мріють здійснити подорож у світ непізнаного і прагнуть доторкнутися до таємничого та незвіданого. Зі сторінок цієї цікавої книги юні читачі довідаються про те, кого називають монстрами, чи існують вони насправді і де мешкають або можуть мешкати, про міфи, пов’язані з монстрами, а також про свідчення очевидців, яким довелося зустрітися з цими страховиськами.

«Динозаври»

У цій книжці перед читачами відкриється загадковий світ найбільших істот, які коли-небудь мешкали на нашій планеті, — динозаврів. Як виникли динозаври? Які види динозаврів існували? Що стало причиною їхньої загибелі? Відповіді на ці та багато інших запитань про дивних давніх істот ви знайдете у книзі.

«Моя планета – Земля»

Ця книжка відправить юних читачів разом з маленьким хлопчиком Чомусиком у цікаву подорож планетами Сонячної системи. Вони також дізнаються багато цікавого про Всесвіт, нашу галактику Чумацький Шлях, Сонце та інші зірки, а, головне, ця книжка розповість про нашу чудову планету, яка зветься Землею. Читачі отримають відповіді на багато запитань: чому день змінює ніч, чому існують пори року, чому іде дощ або сніг, що таке град, роса, чому утворюється туман тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар