понеділок, 22 січня 2018 р.

Хлоп'ятам і дівчаткам, а також їх батькам!
Дітям властива допитливість, їм цікаво пізнавати світ, дістаючи відповіді на всі свої численні запитання. Книжки серії «Дітям про все на світі» (заснована в 2005 році) призначені для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Вони можуть бути використані як цікавий додатковий матеріал у навчальному процесі. Останнім часом видано 8 книг цієї популярної дитячої ілюстрованої енциклопедії. Пропонуємо усім зацікавленим охтирчанам, користувачам нашої бібліотеки, ознайомитися з віртуальною книжковою виставкою «ДІТЯМ ПРО ВСЕ НА СВІТІ». Ці книги нещодавно, завдяки депутату Олегу Погорелову, надійшли до Охтирської міської центральної дитячої бібліотеки (вул. Армійська, 2).  З повагою, колектив працівників бібліотеки.

Книга 1
В доступній формі і водночас досить грунтовно в книзі викладена інформація про Всесвіт, нашу галактику Чумацький Шлях, Сонце та інші зірки, планети Сонячної системи тощо. Книга розповість про гори й океани, дивовижні печери, звичайні та незвичайні явища природи, познайомить з рослинним світом нашої планети, а також з її мешканцями – представниками стародавніх племен і народів. Одним словом, усі дива світу відкриються допитливим юним читачам. 

Книга 2
В книзі подається інформація про людський організм, про те, як визначають вік археологічних знахідок, відстань до зірок, висоту гори та глибину океану, споруджують будинки зі снігу, встановлюють моду тощо.

Книга 3
Ця книжка розповість про дивовижний світ тварин. Юні читачі дізнаються багато цікавого про найбільших і найменших, найшвидших і найледачіших, найрозумніших і найненажерливіших тварин. Вони отримають відповіді на питання: чи розуміють тварини одна одну, чи можуть вони плакати або сміятися, чи розрізняють тварини кольори, як їм удається вижити в пустелі тощо.

Книга 4
З цієї книжки юні читачі дізнаються багато нового про дивний світ винаходів і відкриттів, які змінювали життя людини та сприяли розвиткові людської цивілізації. Як людина навчилася добувати вогонь? Хто намалював перші картини? Коли виникло колесо? Хто першим вигадав алфавіт? Де виникли перші школи? Коли почалося друкування книжок? Коли зробили першу ляльку? Як виник Інтернет? На всі ці та багато інших запитань відповість ця книжка. 

Книга 5
Кожна людина повинна бути ввічливою і дотримуватися золотого правила: якщо ти хочеш, щоб поважали тебе, - поважай інших. Про головні правила етикету юні читачі дізнаються з першої частини цієї книги
Нас оточує загадковий і дивний світ. Він зберігає тисячі загадок. Багато з них піддаються поясненню з наукової точки зору. Про деякі досі сперечаються. А інші ще чекають свого пояснення. Друга і третя частини книги розкажуть про загадкових тварин, незвичайні явища, таємні скарби, про сім див світу, міфічні та реальні лабіринти, острови-примари і про багато інших, здавалося б, неймовірних, але в той же час реальних речей.

Книга 6
У цій книжці перед читачами відкриється загадковий світ найбільших істот, які коли-небудь мешкали на нашій планеті, - динозаврів. Як виникли динозаври? Які види динозаврів існували? Що стало причиною їхньої загибелі? Відповіді на ці та багато інших запитань про дивних давніх істот ви знайдете у книзі.
Поряд з великими істотами завжди існували та існують істоти дуже маленькі, мікроскопічні, яких можна побачити тільки під мікроскопом. Але незважаючи на маленькі розміри вони відіграють дуже важливу роль у житті нашої планети в цілому і людини зокрема. Про дивовижний світ цих істот ви дізнаєтесь, прочитавши розділ «Життя під мікроскопом».
Чи важко вижити в арктичних умовах або в пустелі, високо у горах або глибоко під водою, під величезним тиском, де панують холод і морок? Чи можуть риби багато місяців жити без води? Чи існує життя в термальних джерелах? Про це читачі довідаються з розділу «Життя в екстремальних умовах».

Книга 7
Ми живемо на планеті, на якій можна зустріти вічнозелені ліси та піщані пустелі, ковилові степи та болотисті тундри. В одних місцях Землі дуже спекотно, а в інших – холодно. Наприклад, у африканських пустелях денна температура часто перевищує позначку +40 градусів по Цельсію, а в Антарктиді, де поверхня цілий рік вкрита кілометровими шарами льоду, температура опускається до 50 градусів нижче нуля. Усі ці відмінності викликані різними кліматичними умовами у різних зонах нашої планети.
Ця книга присвячена життю на Землі – великому розмаїттю рослин та тварин, що існують в усіх куточках планети: високо в горах і глибоко під водою, у пекучих пустелях  і в льодовиках на полюсах, у безкраїх степах і у лісових хащах – в умовах різних кліматичних поясів та природних зон.

Книга 8
З цієї книжки ви дізнаєтесь про найцікавіші та найважливіші події з історії людства з його перших кроків до початку 18 сторіччя, про розвиток прадавніх культур і перших цивілізацій, про великі держави Давнього світу і Середньовіччя, про знаменитих полководців та імператорів, про визначні військові походи та битви, про епоху Великих географічних відкриттів. Ви також дізнаєтесь про історію перших поселенців на території сучасної України, про відому та загадкову трипільську культуру, про Запорізьку Січ та козацьку державу. 




  

Немає коментарів:

Дописати коментар