пʼятницю, 12 січня 2018 р.

Діти, книги і такі різні-різні собаки...

16 лютого 2018 року розпочнеться новий рік - рік Собаки. Погодьтеся, рік такої доброї та відданої істоти просто приречений бути вдалим і світлим. Нехай так і станеться! А ми пропонуємо всім, хто любить читати, добірку творів, у яких головними героями є ці унікальні тварини. Книги, про які піде мова, є в Центральній дитячій бібліотеці (вул. Армійська, 2).


“Найцікавіше про… собак”
У книзі зібрано все найцікавіше про собак: цікаві факти давнини та сьогодення, таємничі історії про міфічних собачок, захопливі вірші, оповідання й казки. Милі фотографії та яскраві картинки неодмінно потішать юного читача, який у захваті від собак. Дитина дізнається багато нового про цих дивовижних тварин і зможе похизуватися знаннями перед друзями. Видання призначене для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку.


Каштанка, помісь такси з дворняжкою, одного разу заблукала, покинувши звичне житло у столяра і його сина Федюшки, де вона спала під верстатом і лежала в стружках. На вулиці Каштанку підібрав дивний незнайомець, в будинку якого її чекало зовсім інше, незвичайне життя. Але як би не було добре в новому будинку, Каштанка не забула колишніх господарів. (А. П. Чехов "Каштанка")


Людвиг Ежи Керн: "Я написав книгу про собаку, і тепер, через сорок років, мене мучить совість. Я вважав, що все це вигадав, але насправді я просто списав книгу зі своєї собаки. Якось увечері ми залишалися вдома самі, тільки я і вона. Я щось настукував на своїй тепер уже немодній друкарській машинці, а моя собака лежала біля моїх ніг і тихо спала. Але потім раптом щось стало відбуватися. Крізь сон моя собака почала посміхатися, тиснути лапами і ніби хотіла від кого- то або від чогось втекти. Без сумніву: їй снився сон. Виявляється, і у собак, як і у людей, бувають мрії. А раптом вона мріє стати людиною? .. Так в моїй голові склалася книга. Залишилася лише сама дрібниця: просто записати її ". "Фердинанд Великолепный" - захоплююча книга для молодшого шкільного віку.


“Біле Ікло” — повість відомого американського письменника Джека Лондона (1876—1916), яка належить до північного циклу творів автора. Це розповідь про вовка на прізвисько Біле Ікло, у жилах якого тече кров собаки. Ця обставина робить його життя немислимим поза людським суспільством. Незважаючи на жорстокість, підступність і зраду людини, Біле Ікло завжди залишається вірним їй. Внутрішній світ тварини, мотивація її вчинків відтворені письменником настільки зворушливо, що оповідь розчулює до сліз.


Дивна смерть сера Чарльза Баскервілі, власника великого стану, лякає його сусідів і друзів, адже всім відомо, що за сімейними переказами його рід переслідує страшне прокляття - з глибин боліт з'являється демон в образі жахливої ​​собаки, щоб помститися Баскервілі за давній злочин безпутного предка. Біля його тіла виявлені нелюдські сліди. Невже прокляття знайшло ще одну жертву?
Знаменитий детектив Шерлок Холмс і його незмінний супутник доктор Ватсон повинні відповісти на це питання. Ось тільки в силах вони впоратися з надприродними силами, або ж під їх маскою ховається зла і нещадна людська воля? Про це йдеться в повісті відомого англійського письменника Артура Конан Дойля «Собака Баскервілів».


Тямущий, що не позбавлений почуття гумору тер'єр на ім'я Жюль має свою власну собачу думку про все, що бачить і чує. До того ж він не проти поговорити і поділитися різними випадками зі свого життя, враженнями про господарів і зустрічах з собаками інших порід. Жюль вміє виконувати команди господаря, демонструє математичні здібності, знаходить зниклого кота, може бути рятувальником на воді і завойовує медалі на виставках. Але іноді потрапляє в халепу, хоча діє з кращих спонукань: наприклад, гавкає в гостях (насправді просто спілкується з собачкою), лиже малюка, що плаче в колясці . Хто їх зрозуміє, цих людей, що, на їхню думку, добре, а що погано!
Автор книги Олексій Ольгин - не тільки відомий радянський поет-пісняр, який написав кілька абсолютних хітів ( "Топ, топ, тупотить малюк", "Людина з будинку вийшла", "Аби день починався і закінчувався тобою!" і т.д.) , а й талановитий письменник. Він так майстерно описує собак, ніби з кожною з них особисто знайомий. Ілюстрував книгу Віктор Дувід - блискучий графік, майстер вільного малюнка, сам великий любитель собак, який обожнював свого хорта на прізвисько Валдай.
Рекомендується дітям старшого дошкільного і молодшого шкільного віку. Доставить особливе задоволення любителям і власникам собак. А ще про собак в бібліотеці є багато різних віршів, казок, оповідань!


















Немає коментарів:

Дописати коментар