вівторок, 30 січня 2018 р.

"Скарбничка школяра"
Складно уявити дитинство без книг. Шелест сторінок. Улюблені герої, що оживають на яскравих ілюстраціях. Подорожі в далекі країни не виходячи з кімнати ... Так було в нашому дитинстві. Хочете, щоб і у Ваших донечок та синочків було так само? Відповідь проста – купуйте їм, беріть у бібліотеці книги для дітей. Хороші, цікаві, веселі, повчальні - просто різні. Дайте дітям можливість читати, уявляти, фантазувати, сміятися, вгадувати, що буде на наступній сторінці, і з нетерпінням чекати, чим же закінчиться вся ця історія.
Багато хто впевнений, що найкраща розвага дітям – це сучасні інтерактивні іграшки, а гасло “кращий подарунок – це книга” вже не на часі. Так, прогресивні іграшки цікаві дітям. Але книги для дітей не втратили своєї популярності – їх друкують, купують, дарують і, найголовніше, – читають.
Асортимент книг для дітей молодшого та середнього шкільного віку великий – тут і енциклопедії, і казки, і пригодницькі історії, і збірники віршів та оповідань. В такому розмаїтті легко загубитися, а ми ділимося з Вами тими книгами, в яких впевнені, які гортали і розглядали, які гідні стати другом Вашим дітям.    Охтирська міська Центральна дитяча бібліотека (вул. Армійська, 2) пропонує  до Вашої уваги наші новинки із  серії «Скарбничка школяра», що чекають на своїх  маленьких читачів і будуть в нагоді і в навчальному процесі, і в позакласному читанні.   
В. Нестайко «В Країні Сонячних Зайчиків»
Автор книги – відомий дитячий письменник Всеволод Зіновійович Нестайко – написав чимало повістей і оповідань для дітей. Його твори несуть у собі особливий заряд довірливості та доброти.
За повість-казку «Незвичайні пригоди у лісовій школі» Всеволод Нестайко в 1982 році був удостоєний літературної премії ім. Лесі Українки. А фільм про сільських «тореадорів» за його славетною трилогією «Тореадори з Васюківки» здобув «Гран-прі» на Міжнародному кінофестивалі в Мюнхені (1968) і Головну премію на Міжнародному фестивалі в Австралії (1969).
У цій книжці юні читачі познайомляться з відомими повістями-казками Всеволода Нестайка «В Країні Сонячних Зайчиків», «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків» і «В Країні Місячних Зайчиків», які набули всесвітньої слави. Ви познайомитесь з дивовижною країною та її мешканцями – сонячними зайчиками, які завжди перемагають морок, так само, як і добро завжди перемагає зло.

В. Нестайко «Одиниця з обманом. Пятірка з хвостиком. Супер «Б» з «фрикадельками»
До цієї збірки Всеволода Нестайка увійшли його відомі повісті «Одиниця з обманом» і «П’ятірка з хвостиком» (у новій авторській редакції), а також повість «Супер «Б» з «фрикадельками». У них вирує шкільне життя з його радощами і прикрощами, веселими і сумними подіями. Героям цих повістей – школярам середніх класів – притаманні найкращі людські якості: щирість і відданість, здатність до співчуття і самопожертви, готовність прийти на допомогу і вміння дружити.

В. Нестайко «Таємниця Віті Зайчика. Пригоди Грицька Половинки»
Ця книга познайомить юних читачів з відомими повістями Всеволода Нестайка «Таємниця Віті Зайчика» і «Пригоди Грицька Половинки» про школярів, їхні веселі та дивовижні пригоди, дружбу, виховання характерів.

А. Костецький «Незвичайні пригоди і таємниці»
До збірки відомого українського письменника Анатолія Костецького увійшли захоплюючі та повчальні повісті-казки: «Все — як насправді», «Мінімакс — кишеньковий дракон, або День без батьків», «Суперклей Христофора Тюлькіна, або «Вас викрито — здавайтесь!». Герої цих творів — школярі — опиняються у різних незвичайних, а часом і скрутних ситуаціях, достойно виходити з яких їм допомагає дружба, сміливість та винахідливість. 







Немає коментарів:

Дописати коментар