вівторок, 6 лютого 2018 р.

КНИГА – НАЙКРАЩИЙ ПОДАРУНОК!
Міжнародний день дарування книг (14 лютого) започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.

З кожним роком все більше книжок, як уже прочитаних, так і зовсім нових, вирушають в дорогу в усі куточки світу в якості подарунків. Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. Основна мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу.

Як можна відсвяткувати цей день:
-         Подарувати книгу бібліотеці, або другові, родичу, незнайомій людині;
-         Залучіть до цього свята друзів через соціальні мережі;
-         Приєднайтесь до буккросингу («прочитав – передай іншому»).


Шановні охтирчани! Якщо Ви маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними – підпишіть їх гарними побажаннями і подаруйте бібліотеці. Особливо це стосується творів зі шкільної програми. Колектив Охтирської міської Центральної дитячої бібліотеки (вул. Армійська, 2) і інші наші користувачі будуть Вам дуже вдячні!

Немає коментарів:

Дописати коментар