понеділок, 19 лютого 2018 р.

"Між життям і смертю"
Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі роки найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Так було і за княжої доби. Так було і за часів козаччини. І за часів боротьби за незалежність 1917-1921 років. І під час Другої світової. І на початку 1990-х. Нині знову прийшов цей час – час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією.
На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси. Їх обєднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч снайпери – це вагомий аргумент, але ні кулі, не гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались…
ОХТИРСЬКА МІСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА (ВУЛ. АРМІЙСЬКА, 2) ЗАПРОШУЄ ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ОЗНАЙОМИТИСЯ З ВИСТАВКОЮ-РЕКВІЄМОМ «НЕБЕСНА СОТНЯ, ВИ ТЕПЕР СВЯТІ» І ЗАВІТАТИ НА ЗУСТРІЧ 23.02.2018 р. О 15.00 З УЧАСНИЦЕЮ МАЙДАНУ КОСАРЄВОЮ ОЛЬГОЮ ІВАНІВНОЮ. 
Зокрема, хочемо звернути Вашу увагу на книгу Р. Неділько «Небесна варта», що нещодавно надійшла до нашої книгозбірні і буде цікавою дітям молодшого шкільного віку:
Життя людства — це історія вічної боротьби добра і зла. Ось і тепер відважним захисникам нашої Батьківщини доводиться боротися зі злом зовнішньої і внутрішньої агресії. Тисячі наших співвітчизників полягли в боях за незалежність України, щоб інші могли жити у вільній, демократичній і щасливій державі. У багатьох загиблих залишилися маленькі діти, яким дуже не вистачає батьківської турботи. Вони мріють побачити свого тата, розповісти про свої успіхи і невдачі, відчути його підтримку. Але їхні батьки все не повертаються, бо несуть довічну Небесну варту, охороняючи свої родини і всю нашу країну від зла. Пам’яті героїв, що загинули за незалежність України, присвячується ця книга.

Широкому колу читачів пропонуємо журналістський проект охтирської журналістки В. Бакуліної “Ті, що пройшли крізь Майдан”, який включає в себе статті, репортажі та інтерв’ю з безпосередніми учасниками Революції Гідності і містить матеріали, зібрані в період з грудня 2013 по грудень 2015 року.

Корець Мальвіна, учениця Охтирської ЗОШ№11.




Немає коментарів:

Дописати коментар