середу, 15 квітня 2015 р.

               Шаховий гурток


   Сьогодні  у всьому світі шахи дуже популярна гра. Чим же так вона приваблива?
   Одні говорять, що це найкращий відпочинок, інші – що це наука. Ні, - заперечують другі – це тільки спорт: перемоги, поразки. Але є й такі, що бачать в шахах мистецтво, насолоду.
   Мабуть всі мають рацію. Шахи – це поєднання науки, мистецтва, спорту та відпочинку. Кожен знаходить в них те, що найбільш підходить його характеру та смаку.
   Особливо відкриттям та пригодам на шахових полях радіють діти. І ті, хто вже не перший раз сідає за дошку, і ті, що тільки відкривають для себе цей світ на квадратних полях.
   Ось чітко карбують крок відважні пішаки, а ось мчать бистрі тури, а шахові слони можуть нападати на супротивника по білих та чорних діагоналях, нестримні коні можуть все перевернути вверх дном. А ферзь? Коли ферзь господарює на шахівниці, якими ж беззахисними здаються інші фігури! Король може заховатись за спинами пішаків і дивитись, як інші захищають його величність.
   Які несхожі фігури ходять, скачуть і мчать по шахівниці, але всі разом – це чудова гра, яка ось уже декілька місяців захопила читачів-дітей Центральної дитячої бібліотеки, що знаходиться по вул. Червоноармійська, 2. Вони відвідують шаховий гурток «Е2Е4». Провідником у цю незвичайну країну став Дмитро Васильович Новицький, який і раніше навчав діток грати в шахи. Кожної неділі об 11.00 годині поспішають юні шахісти Гнітій Костя, Єсін Михайло, Херсоненко Дмитро, брати Закутні, Кубишкін Ілля, Бідний Артем, Проценко Дарина та Довгопол Данило до бібліотеки, щоб на заняттях гуртка оволодіти складними тактичними прийомами, основами позиційної гри та іншими премудростями.
   22 березня, на канікулах, хлопці провели міні-турнір. Переможцем став Закутній Вадим, учень 9 класу школи №8. Разом з переможеними поласував напоєм «Живчик».
   Всіх, хто любить цю інтелектуальну гру, а також хоче навчитись, запрошуємо до нас в бібліотеку.  









Немає коментарів:

Дописати коментар