середу, 15 квітня 2015 р.

    Виставка робіт клубу "Чароїт"

Творче спілкування
«Скарбничка народної творчості»

Підготувала і провела
керівник гурткової роботи
Назарова Тамара Миколаївна
25 січня 2015 року


 Вихованці гуртка «Народна творчість» і їх батьки провели  25 січня творче спілкування «Скарбничка родинної творчості» у Центральній  дитячій бібліотеці. Мета цього заходу – більш глибоке ознайомлення з захопленням дітей і їх рідних, обмін новими  ідеями та власним досвідом, популяризація мистецтва і рукоділля зокрема, здруження колективу.
                 Наші вихованці та їх батьки, а також бабусі і дідусі – дуже творчі люди.  Так у сім’ї Кияшко люблять малювати і створювати макети, у сім’ї Горян – вишивати і в'язати, у сім’ї Волощуків – ліпити картини з солоного тіста, вишивати і в'язати, у сім’ї Луцик – шити і вишивати, у сім’ї Сініциних – вишивати бісером… Тобто, ручна творчість притаманна не лише дітям, а і їх рідним. Приємно зазначити, що наші вихованці хочуть і намагаються займатися не однією справою: так Діма Дульський і Соня Єременко займаються танцями і пишуть вірші; Ангеліна Луцик, Настя Ільченко, Аня і Даша Горян, Ліза Грицак, Оксана Бих навчаються ще і в музичній школі; Аня Савченко – в художній. Можна навести ще багато прикладів поєднання навчання і захоплення нашими гуртківцями. Головне – це правильно спланувати роботу і час, організувати своє дозвілля. І в цьому основне навантаження і підтримка на самих рідних і близьких людей.
                     Активними учасниками цього заходу були сімї Мартищенко, Зеленських, Федорових, Гончаренко, Крючко, Бих, Чубар, Галкіних, Міщенко, Бреславец.   
                  Розпочався захід декламуванням віршів нашими вихованцями, а потім присутні розповіли про свої улюблені заняття.
                   Настя Мартищенко і її бабуся Олександра Костянтинівна розказали про захоплення мами - пошиття декоративних речей для оздоблення приміщення. Аня Зеленська розповіла про те, що в їх сімї дуже полюбляють креативне рукоділля. Мама Насті Крючко – Ірина Вікторівна дуже творча людина з багатьма захопленнями. Але домінуючим у її діяльності є виготовлення і декорування речей для своїх дітей: Анастасії і Владислава.   Вона продемонструвала і розкрила тонкощі виконання розвиваючого килимка, сумочок, декоративних кишеньок та різноманітних аксесуарів. Так в одній роботі – дитячому килимку поєднано декілька технік рукоділля: шиття, аплікація, вишивання, декорування тасьмою тощо. Мама Оксани Бих в’яже, вишиває, займається бісероплетінням і плетінням з газетних смужок. Вона показала картину, вишиту бісером. Чубар Максим був наймолодшим учасником заходу. Він приніс свої аплікаційні роботи. Його мама, Тетяна Віталіївна, розказала про свої захоплення: шиття, малювання, декорування речей, вишивання і показала картини, вишиті бісером. На одній картині були вишиті ангелочки, а на іншій – рідні і милі українцям простори: хата, природа, дерево з гніздом лелеки. До речі, Тетяна  - моя учениця, колишня вихованка дитячо-юнацького центру. ЇЇ подруга, Юлія Олександрівна Бець, розповіла про свої захоплення: ліплення з солоного тіста виробів для декорування інтер’єру та художній розпис посуду. Діма Галкін і його тато розповіли про своє захоплення (моделювання) і з гордістю показали мамині вишиванки і картини. А ще Діма зіграв на гітарі мелодію «Ніч яка місячна». Бабуся Маші і Ніки Бреславец розповіла про захоплення своєї родини: пошиття і декорування дитячого одягу, в’язання, виготовлення аксесуарів, виготовлення речей з вторинних матеріалів. Мама Маші Міщенко розповіла про свої захоплення: плетіння з журнальних смужок.
            Діти і дорослі поспілкувалися між собою, переглянули виставку робіт гуртка, ознайомилися з новинками літератури, які люб’язно підготували працівники бібліотеки.
            Всі учасники отримали велике задоволення під час спілкування.
            Такі  заходи плануємо проводити і надалі.















Немає коментарів:

Дописати коментар