вівторок, 18 березня 2014 р.

        КРАЇНА ВЕСЕЛИХ ВІРШІВ

   Найбільше щастя у житті - це діти. Їх веселий сміх, життєрадісні обличчя, безпосередність і цікаві очі не можуть не зворушити душу.
   Діти вбирають в себе все, що бачать навколо, треба лише розкрити їм переваги хорошого, доброго, світлого.
   Все це можна зробити через цікаву бесіду, гру і, звичайно, за допомогою цікавої, веселої дитячої книги.
   Саме завдяки дитячим книжечкам діти вчаться міркувати і творити, жити за законами совісті і людських цінностей.
   В ранньому дитинстві діти слухають і починають читати невеликі віршики, потім казки, а далі - інші цікаві і складніші твори.
   Але дитяче читання починається з віршів. Особливо захоплюють дітей веселі вірші.
   Отож пощастило учням 4 класу ЗОШ№4 разом з вчителем Пілютою І.О. та бібліотекарем Хотєновою С.М., які завітали до міської Центральної дитячої бібліотеки, щоб здійснити мандрівку Країною веселих віршів. Вони ознайомились з поезією Платона Воронька, Михайла Стельмаха, Олександра Олеся, Наталі Забіли, Грицька Бойка, Дмитра Білоуса, Бориса Заходера, а також нашої охтирчанки Наталки Ковальчук. Її збірочка "Ми мандруємо з дружком" стала для дітей відкриттям і дуже сподобалась.
   Юні читачі не тільки слухали розповідь бібліотекаря Шепелі Л.І. про цих дитячих поетів та їх веселі вірші, а й самі допомогли їх декламувати. Разом і хором було дуже весело. А потім були цікаві мультфільми.
   Незабаром в дитячих бібліотеках України розпочнеться Тиждень дитячого читання, тож цей захід - це своєрідна підготовка до великого Свята книги.
   Чим ерудованішими будуть наші читачі, тим активніше будуть брати участь у різноманітних літературних розвагах під час проведення Тижня дитячого читання.   







Немає коментарів:

Дописати коментар