пʼятницю, 21 березня 2014 р.

                                              200 років Шевченку 

             І лине над землею
       Шевченкове святеє слово

                                      (Літературний конкурс             
                                   любителів поезії Кобзаря)

   Шевченкова поезія давно стала найважливішою і нетлінною складовою духовності українського народу. Як писав І. Франко "Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті - невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори".
   Шевченко - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. У чому черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі. І покоління українців його почули і живуть його безсмертними творами. Бо рядки його поезії  - неначе написані зараз, у наш час і про нас сьогоднішніх.
   Користувачі нашої бібліотеки - і діти, і дорослі, з великим задоволенням ще і ще раз перечитують рядки Кобзаря. Знають багато віршів напам'ять. Тому, коли ми запросили дітей взяти участь у літературному конкурсі любителів поезії Шевченка, вони охоче відгукнулися. 
   В стінах бібліотеки лунали вічні вірші великого Шевченка. Діти читали їх з душею.
   Хочеться відзначити учнів 4 класу школи №4 Дригало Тетяну, Євтушенко Маріну, Пелипенко Аліну, Голода Дениса, Сміян Олександра, , учнів 5 класу цієї школи - Гребенник Каріну, Авраменко Ольгу, Діхтяр Олександру.
   Хай завжди Шевченкове святеє слово живе в наших душах.









Немає коментарів:

Дописати коментар