пʼятницю, 14 березня 2014 р.

       ОХТИРЩИНА - КРАЙ ТАЛАНТІВ

  Наша Охтирська земля - край талановитих та працьовитих людей. Вона дала світові багато відомих діячів культури та мистецтва, письменників, поетів.
   Це батьківщина Якова Щоголева, Василя Чечвянського, Івана Багряного, Остапа Вишні, Платона Воронька. Тут бували Г.Сковорода, А.Чехов, Т.Шевченко; вчився та проживав П.Грабовський.
   З її цілющої купелі вийшли і наші сучасні поети Н.Багата, К.Квітчаста, О.Галкін, А.Дудченко, Ю.Воропай і ще багато талановитих поетів, які оспівують красу і неповторність своєї рідної Охтирщини.
   І серед цих вже відомих поетів зростають юні таланти, чий поетичний і творчий шлях тільки починається.
   І ось сонячного березневого дня зібрались в Охтирській міській Центральній дитячій бібліотеці два покоління любителів поетичного слова. На зустріч з юними даруваннями завітала поетеса Тетяна Іванівна Акименко. Відбувся своєрідний читацький бенефіс. Зустріч була дуже теплою, розмова щирою і задушевною.
   Тетяна Іванівна розповідала про себе, відповідала на запитання дітей і вчителів. Читала свої вірші, написані в різні періоди свого життя.
   Свої власні вірші читала і юна поетеса Безкровна Ілона - учениця 6-го класу ЗОШ№4.
   Учні 5-6 класів ЗОШ№4 читали вірші інших охтирських поетів, а також незабутні і вічні вірші Тараса Григоровича Шевченка. Поезія великого генія прозвучала з вуст Діхтяр Олександри, Гребенник Карини, Васюк Валерії, яка й сама пише вірші, Авраменко Ольги.
   За віршами та задушевною розмовою швидко сплинув час. Та зерно добра і бачення прекрасного залишилось в юних душах. І нехай всі ці діти не стануть поетами чи письменниками, та все одно, в когось прокинеться потреба в тому, щоб все що їх оточує, перелити в віршовані чи прозові рядки.
   І ми віримо, що наші діти виростуть прекрасними людьми.









   

Немає коментарів:

Дописати коментар