середу, 15 січня 2014 р.

            В білих валянках,
                        в білім кожусі
            Ходить зимонька
                        в полі і в лузі.
   Є взимку свято особливе, на нього чекають усі - і дорослі, і діти. Це свято - Новий рік. Усі ми віримо, що новий рік буде до нас ласкавим, обдарує нас удачею, щастям і здоров'ям.
   Наші предки зустрічали цей день у різний час. Спочатку це було навесні. У слов'ян був бог вишень Корніс. Щоб уласкавити його кожної весни на квітучих деревах вишень запалювали свічки.
   Із уведенням християнства відлік часу почали вести не з весни, а з осені. Церковний Новий рік і тепер починається 1 вересня.
   Майже всі європейські країни користувалися зимовим обчисленням часу. І російський цар Петро Перший, проводячи реформи, у 1700 році видав наказ, згідно з яким святкування Нового року переносилося на січень.
   Зробити так, щоб узимку вишня вкрилася квітками, нелегко. І тому ялинка, яка завжди була зеленою та пишною, зайняла місце вишні.
   Уперше новорічну ялинку прикрасили паперовими трояндами у 1600 році. А ось перші скляні іграшки з'явились у 1850 році.
   Тепер ми щороку прикрашаємо нашу новорічну красуню.
   Наша бібліотека запропонувала своїм юним користувачам під час зимових канікул створити своїми руками новорічний "подарунок" для ялинки або намалювати малюнок на новорічну тематику.
   Так в бібліотеці протягом канікул працювала цікава виставка-конкурс "Новорічні малюнки та подарунки". Діти старались, проявляли свою фантазію. Стільки красивих і різноманітних сніжинок зробили дівчатка та хлопчики! А які гарні були балерини в сніжинках-пачках! Жюрі було складно визначити переможця. Але конкурс - то конкурс.
   Ось наші переможці:
1 місце - Ященко Юля, ЗОШ №4, 4 клас.
2 місце - Кирпотенко Даша, ЗОШ №4, 4 клас.
3 місце - Кліщ Катя, ЗОШ №1, 1 клас.
   І окрема грамота - учням 2-А класу ЗОШ №1 за активну участь у конкурсі та за допомогу в святковому оформленні читального залу бібліотеки.
   Вітаємо переможців, а всіх наших користувачів запрошуємо до участі  у нових біліотечних конкурсах!






Немає коментарів:

Дописати коментар