пʼятницю, 24 січня 2014 р.

Торбинка цікавинок про лісових тваринок

                ТОРБИНКА ЦІКАВИНОК                                                   
              ПРО ЛІСОВИХ ТВАРИНОК

   Кожна пора року прекрасна по-своєму, але чому так чекають і люблять зиму, особливо діти?
   Мабуть тому, що казкова краса зими притягує, хвилює, бентежить уяву. Скільки гарного навкруги: блискучі бурульки, ажурні сніжинки, сонечко виграє всіма барвами веселки на вітках дерев, вкритих цим блискучо-білим снігом.
   Ось таким красивим зимовим ранком прокинулась довгохвоста сорока-білобока: причепурилась, озирнулась довкола та й полетіла по лісу цікаві новини збирати. А разом з цією лісовою щебетухою відправились у екологічну подорож і учні 2-А класу ЗОШ№1 разом з вчителем Цехмістровою О.А. та бібліотекарями Щур М. М. та Мірошниченко С. Ю. 
   Навідались до рудої білочки, яка пригостила горішком зі своєї зимової комірчини, потім до лося, дикого кабана. Трохи порушили зимовий сон ведмедя та наполохали біленького зайчика. Вовк пожалівся дітям, що про нього говорять, що він злий, а насправді - він дуже добрий і корисний. Кожна з тваринок в лісі повідала дітям про цікавинки свого лісового життя.
   Дітям було дуже весело, адже мандрували вони завдяки слайдфільму, який зробили самі бібліотекарі, та цікавих журналів і книг, а потім допомогли білобокій стрекотусі розібратися, хто ж із тварин про що розповідав, адже та все геть перепутала, бо дуже неуважна.
   Далі ще й вірші про зиму та тваринок взимку почитали.
   Так швидко промайнув час літературно-екологічної подорожі "Торбинка цікавинок про лісових тваринок". Назбиравши стільки лісових новин, діти вирушили додому, щоб і батькам розказати.    















Немає коментарів:

Дописати коментар