четвер, 16 січня 2014 р.

                     СУМЩИНІ - 75
   Указом Президії Верховної Ради СРСР "Про утворення Сумської області у складі УРСР" 10 січня 1939 року була сформована Сумська область.
   До її складу ввійшли 12 районів Харківської, 17 районів Чернігівської та 2 райони Полтавської областей.
   Таким чином сформувалися 31 адміністративний район Сумської області та дві міськради, безпосередньо підпорядковані області: Сумська та Шосткинська.
   Це - офіційні рядки з історії утворення нашої області.
   Сумщина - це прадавня українська земля; овіяний легендами і славою край, край казкової природи.
   По його землях несуть свої води тихоплинний Псел і кришталева Ворскла, блакитна Сула і прозорий Сейм, пісенна Десна і задумлива Есмань...
   Сумщина - батьківщина талановитих і працьовитих людей.
   Тут на кожному кроці - подих історії.Багатовікова історія Сумщини відбилася в численних пам'ятках матеріальної та духовної культури. 
   Із глибин віків випливає історія заснування міст Путивль, Глухів, Ромни.
   Сумська область є невід'ємною складовою частиною України.
   Краще пізнати Сумщину допоможе нашим користувачам книжкова виставка-подорож "Мій рідний край - окраса України", яка організована в читацькій залі нашої бібліотеки.
   А ще про Сумщину, про людей нашого краю, його древні землі та легендарну історію дізнались діти з бібліоподорожі "Сумщина: події, особи, час", що пройшла в бібліотеці в Пункті вільного доступу до Інтернету. Діти подорожували Сумщиною за допомогою Всесвітньої мережі, а потім ознайомились з літературою про нашу область, яка представлена на книжковій виставці.





Немає коментарів:

Дописати коментар