четвер, 21 лютого 2013 р.


             Бібліодесант "У цьому краї народились ми"

   Цікаво, в доступній формі ознайомить учнів молодших класів з історією рідного краю вирішили бібліотекарі ЦДБ Шепеля Л.І. та Рудіченко Ю.А. під час нового бібліодесанту в ЗОШ№3.
   Адже любов до рідного краю починається змалечку і з малого - з квіточки, травинки, дерева, рідного дому, рідного дитячого садочка, рідної школи...
   Діти з великим захопленням слухали про те, як (за словами О.Галкіна)
                     На козацьких вітрах на окраїні Дикого поля,
                     Де лиш сакми татарські курилися пилом століть,
                     Зав'язала Охтирка свою непокірливу долю
                     І з тих давніх часів непохитно й велично стоїть.
   Діти зізнались про історію рідної Охтирки - цього мальовничого заповідного куточка з лісами та прозорими водами Ворскли, про походження назви Охтирка. Адже є декілька версій походження назви міста - в перекладі з тюркської "ахтир" - місце, де щось пускають вниз по течії, "ахінти" - протік між двома озерами, а річка Охтирка саме і протікає між двома озерами: Білим і Зеленим. Існує й інша думка. В тій же тюркській мові є слова "ахтир" - місце, де влаштовують засідку, "ан тура" - біла фортеця. Охтирка була заснована і існувала як військове місто.
   Поговорили і про сучасну Охтирку. І, звичайно, переглянули книги про наше місто, цікаві художні дитячі книжки та журнали, що принесли бібліотекарі. Кожен вибрав собі додому книжечку до вподоби, щоб взяти почитати вдома.



Немає коментарів:

Дописати коментар