пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

                                                          ЗАХОПЛИВЕ ЧИТАННЯ -
                                                         ТО РОЗВАГА І НАВЧАННЯ

   Всім читачам дитячих бібліотек добре відоме ім'я дитячого письменника Джанні Родарі. І, звичайно, всі знають його "Пригоди Цибуліно", "Казки по телефону", "Планету Новорічних Ялинок" і багато інших творів.
   А в цьому році виповнюється 60 років, як найпопулярніший твір письменника "Пригоди Цибуліно" перекладено російською мовою. 
   Саме про цю книгу і цього відомого письменника ішла мова з учнями початкових класів ЗОШ№1 під час чергового бібліотечного десанту 31 січня.
   Діти з великим задоволенням слухали розповідь про письменника та його творчість. Багато хто з учнів читав "Пригоди Цибуліно", тому легко відповідали на запитання вікторини. Ну а коли з "чарівної скриньки" один за одним "вилізли" герої книги - діти були у захваті. Тут були сам Цибуліно з мамою, татом та своїми братиками, принц Лимон і кум дядько Часник, ненажера Апельсин і жаднюга Мандарин, містер Морквоу - наче живі і тільки з казки. Діти брали їх до рук і розповідали історії, які з ними пов'язані. Звичайно, згадали і сеньйора Помідора, і сеньйора Гороха - всіх персонажів книги.
   А ще бібліотекарі повідомили діткам про те, що ці казкові персонажі - в житті дуже корисні і смачні, коли попадають до нашого столу.
   Отож ці казкові герої впродовж вже кількох десятиліть вчать юних читачів розпізнавати добро і зло. А прийшли вони до нас з чудової книжки, яку подарував дітям усього світу відомий письменник з Італії Джанні Родарі.
   Як завжди, бібліотекарі познайомили діток з творами автора, які є в нашій бібліотеці, і з новинками - в нашій бібліотеці з'явилась нова книга Джанні Родарі "Принцеса Веселина". 
   Приходьте! Читайте!









   

Немає коментарів:

Дописати коментар