пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

                                                 ЗНАЙОМСТВО З БІБЛІОТЕКОЮ

   Навчити дітей любити книжку змалечку, піклуватись про неї - таке завдання завжди стояло і стоїть перед дитячими бібліотеками.
   Тому бібліотекарі нашої бібліотеки розробили ряд дуже цікавих пізнавальних екскурсій у "Книжкове місто", під час яких знайомлять дітей з дитячою бібліотекою, щоб всі малята знали, що бібліотека - це місце, де багато цікавих книжок і журналів.
                                         Тут книжки розумні спокійно живуть
                                         У тихій великій світлиці,
                                         А двері широкі відкрито ведуть
                                         До знань золотої скарбниці.
   Цими словами бібліотекар Шепеля Л.І. розпочала свою пізнавальну розповідь для учнів 1 класу ЗОШ№4, які 31 січня завітали в улюблений книжковий храм.
   Діти дізнались, що книжки допомагають у праці і навчанні. Саме з них ми дізнаємось про нашу країну, про навколишній світ. Про правила користування книгою, про новинки дитячої літератури, і, звичайно, про те, як створюється книга і як вона потрапляє вже до рук читача.
   Ну, а потім діти взяли участь у літературних розвагах. Їм запропонували літературну вікторину "сторінками улюблених книжок", вікторину у віршах "Впізнай казкового героя". Завітали і до загадкової сторінки "Відгадаємо загадку". За правильні відповіді діти отримали солодкі подарунки. Відвідали діти і кімнату з комп'ютерами.
   Ну і насамкінець юні користувачі бібліотеки отримали корисні поради про правильну роботу з книгою.








Немає коментарів:

Дописати коментар