четвер, 24 квітня 2014 р.

             Стежками наших прав та
                    обов'язків

 На виконання Указу Президента України №992 від 18 жовтня 2001 року "Про національну програму правової освіти населення", розпорядження голови Сумської обласної адміністрації №332 від 10.05.2011 "Про програму правової освіти населення" Сумської області  на 2011-2015 роки", наказу Головного управління юстиції у Сумській області №184/06 від 31.03.2014 "Про затвердження Плану заходів з проведення Тижня правових знань", та на виконання плану роботи обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення на 2014 рік та основних напрямків розвитку правової освіти населення в Охтирському районі та місті Охтирка на 2014 рік, затверджених на засіданні Охтирської районної та міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення з 22 по 26 квітня 2014 року серед населення міста та району проводиться Тиждень правових знань на тему: "Права та обов'язки в житті дітей".   
    Бібліотеки Охтирки активно включилися в цю роботу. Були організовані книжкові виставки "Ти маєш право".
    А в Центральній дитячій бібліотеці 24 квітня та 25 квітня пройшла правова подорож "Стежками наших прав та обов'язків". Вона була підготовлена і проведена для учнів 2-А  та 3-В класів ЗОШ№1.
    Діти мали змогу не тільки прослухати розповідь бібліотекарів 
Щур М.М. та Мірошниченко С.Ю.про Конституцію України, Декларацію прав дитини, яка супроводжувалася цікавими кольоровими картинками про права та обов'язки дітей, а й переглянути цікавий мультфільм, який мовою мультгероїв розповідає про дитячі права.
   А на закінчення зустрічі, щоб закріпити набуті під час такої правової подорожі знання, діти переглянули слайдпрезентацію з цікавими питаннями, на які треба було дати відповідь.
   Дітям та вчителям така пропаганда правових знань дуже сподобалась. Подорож була і пізнавальною, і повчальною.
   Протягом Тижня в бібліотеках плануються ще й інші цікаві заходи з цікавими вікторинами та із використанням Інтернет ресурсів.
   Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей - не буде й держави. Діти - дзеркало будь-якої держави, вони її майбутнє.
   А щоб жити в правовій державі - треба знати її закони, вивчати та виконувати їх з дитячого віку. Кожна дитина - це неповторна особистість, найбільше наше багатство.  





Немає коментарів:

Дописати коментар