пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

      МУДРА ЛЮДИНА ІЗ ЩИРИМ
                      СЕРЦЕМ

   Мудра людина із щирим серцем, відданим дітям, - такою людиною був Василь Олександрович Сухомлинський - заслужений вчитель, широко відомий в нашій країні та за її межами.
   Літературно-пізнавальну годину про цю чудову людину підготували й провели бібліотекарі Щур М.М. та Мірошниченко С.Ю. разом з учнями 2-А класу ЗОШ№1 та їх класним керівником Цехмістровою О.А.
   Діти переглядали слайди і слухали розповідь бібліотекаря. Так діти дізнались, як багато зробив Сухомлинський для дітей, для школи, для всієї педагогічної науки, хоч прожив зовсім мало - помер на 52 році життя.
   Понад 30 років працював він педагогом і директором школи в с. Павлиш. Зараз ця школа носить його ім'я і в селі cтоїть пам'ятник видатному педагогу. 
   Діти здійснили віртуальну подорож в це село, школу (завдяки слайдфільму) і "побували" з педагогом та його учнями серед квітучих весняних садів та лук навколо села. Саме тут, на природі багато часу проводив Сухомлинський зі своїми учнями, вів розмови про все, що зустрічалося, затримував увагу дітей на явищах, що відбувалися навколо.
   Вдумливо й наполегливо намагався він не тільки дати належні знання, але й зростити дітей хорошими людьми, добрими й чесними, відважними й стійкими, трудолюбивими й життєрадісними.
   Дуже добре, що справу великого педагога продовжують сучасні педагоги, прививаючи дітям любов до всього, що їх оточує.
   На закінчення пізнавальної години діти прочитали 10 правил Сухомлинського, та його твори для дітей, які вчать добру, чуйності та милосердю. 



Немає коментарів:

Дописати коментар