четвер, 3 квітня 2014 р.

       У долонях Всесвіту - Земля
   Мабуть найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою.
   Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Плеси голубої води, шепіт зелених дібров, спів пташок - усе це - дорога серцю незрівнянна природа рідного краю.
   І, звичайно, хочеться, щоб так завжди і було.
   Та в останні десятиліття вплив людей на природне середовище значно посилився, внаслідок чого відбувається виснаження природних багатств, рослинних і тваринних ресурсів та величезне забруднення довкілля.
   Але ж чиста планета в цілому та чистота нашого краю, нашого міста - це наша проблема.
   Байдужість людини до природи - це вже катастрофа.
   Як же допомогти нашій планеті і з чого починати - на ці та багато інших запитань намагалися знайти відповіді учні 6-го класу ЗОШ№4 разом з бібліотекарем читального залу Шепелею Л.І. та вчителем Дубович І.М. під час екологічної дискусії "В долонях Всесвіту - Земля", яка відбулася 2 квітня в Центральній дитячій бібліотеці. 
   Діти і дорослі говорили про те, що людина і природа тісно пов'язані між собою. Знищуючи та забруднюючи усе живе, людина, тим самим, знищує й себе, бо її життя складається з краплини води, сонячного променя, крихітної піщинки. Тому ми всі повинні дбати про чистоту нашої Землі - нашого дому. А починати треба з себе. Озирніться довкола - роботи непочатий край.
   Незабаром будемо відзначати і День довкілля і День Землі. То ж давайте приберемо наш дім - природу. Так вирішили діти під час цієї дискусії. Посадимо дерева і квіти біля школи, біля дому, офісу - це так просто і так потрібно.


Немає коментарів:

Дописати коментар