четвер, 21 листопада 2013 р.


              До бібліотеки не тільки за книгами

   «Читання – ось найкраще навчання» - стверджує народна мудрість. І не погодитися з цими словами неможливо.
   Книга володіє магічною силою, здатною збентежити, порадувати, розгнівати. Вона пробуджує цікавість, розвиває розум, вчить мислити, виховує почуття…
   Якось я випадково почула вислів російською мовою: «Самая высокотехнологичная машина, которую создал человек – это книга». Адже книги можуть бути зараз різноманітні. Та й бібліотеки – це вже не тільки місце для читання. Спектр сучасних послуг наших бібліотек досить широкий. В бібліотеці можна почитати, пограти, взяти участь у цільових заходах, подивитись фільм, мультфільм, подивитись виставу (звичайну чи лялькову), попрацювати в Інтернеті, займатися в гуртках чи відвідувати клуб, щоб розвивати свої творчі чи інтелектуальні здібності.
   Тому й поспішають діти до нашої бібліотеки одразу після школи, чи у вихідний день, коли вільного часу більше. Тому бібліотека й має багато друзів-читачів, для яких бібліотека, як рідний дім, а бібліотекар – і порадник, і друг.
   Отож погожого осіннього дня 19 листопада поспішали до Центральної дитячої бібліотеки дві групи дітей: одні з костюмами та реквізитом – це юні артисти драмгуртка «Світанок», що діє при ОМЦДЮТ (кер. Анісімова Т.В.); трохи пізніше з червоним прапорцем та книжками в руках , у супроводі вчителя та бібліотекарів учні 2-А класу ЗОШ№1 (кл. кер. Цехмістрова О.А.).
   Діти йшли до бібліотеки і за новими книжечками (несли з собою вже прочитані), і взяти участь у літературно-театральній подорожі «Подорож у місто вихованих людей». Дуже весело і дотепно розповіли артисти драмгуртка історії про ввічливих і не дуже учнів школи, а потім порадували глядачів виставою «Ослячі вуха», про хлопчика, який дуже не хотів вчитися, та ще й заважав іншим та говорив неправду батькам. Дуже гарно зіграв цього хлопчика учень 6-А класу ЗОШ№1 Данило Баранов. Недарма глядачі нагородили його бурхливими оплесками. Хочеться відзначити і інших юних артистів – це все учні ЗОШ№1: Болюбах Юлія, Боган Артем, Боковець Катерина, Воронько Даша, Муха Валерія, Овчаренко Ангеліна, Огреб Діана, Сорокопуд Каріна, Сорочук Аліна, Шевелєва Марія. Можливо серед них майбутні заслужені артисти.
   Задоволені виходили з бібліотеки діти, наперебій ділились враженнями від спектаклю та тримаючи в руках книжечки.
   Нова зустріч уже за тиждень і діти чекають її з нетерпінням, бо знають – кожна зустріч з бібліотекою і книгою – це щось і цікаве, і пізнавальне. А ми намагаємось робити все для того, аби в нашій бібліотеці було дітям і дорослим комфортно. Бо як навчиш дитину любити читання змалечку – то виховаєш читача на все життя.















Немає коментарів:

Дописати коментар