понеділок, 11 листопада 2013 р.

алкоголь і молодь


                                         АЛКОГОЛЬ І МОЛОДЬ

   Година-диспут "Алкоголь: особистість і здоров'я" пройшла в Пункті вільного доступу до Інтернету нашої бібліотеки.
   На неї зібралися учні групи кравців-закрійників ДНЗ "Охтирського центру ПТО".
   Дівчатка прослухали розповідь бібліотекаря Щур М.М. про історію виникнення алкоголю, чому і що люди п'ють і, взагалі, з чого починається пияцтво. 
   В продовження розповіді учні подивилися в режимі он-лайн документальний фільм "Технология спаивания", який справив на них велике враження і вони жваво обговорили його. Фільм дуже пізнавальний та повчальний. Як кажуть, краще раз побачити, ніж сто разів почути. Учні побачили, що підступність алкоголю полягає в тому, що розплата готується поволі, непомітно. Але вона - неминуча.
   На закінчення цього диспуту бібліотекар прочитала слова Джека Лондона:
   "Хмільне завжди простягає нам руку, коли нас спіткала невдача, коли ми підупадаєм на силі, коли ми стомлені і вказує надзвичайно легкий вихід з такого становища. Але обіцянки це фальшиві: оманливе душевне піднесення, фізична сила, яку воно обіцяє, примарна; під впливом хмільного ми втрачаємо справжні уявлення про цінність речей".
   Ця година-диспут стала продовженням іншої зустрічі з учнями цієї групи, де ми говорили про шкідливий вплив нікотину на людський організм.
   Проводячи такі диспути, години спілкування бібліотекарі мають за мету довести до свідомості дітей та підлітків думку про те, що перш ніж взятися за цигарку чи чарку вони повинні все зважити, все зрозуміти і зробити зусилля і вирішити ніколи не торкатися цих предметів.
   І завжди пам'ятати: здоров'я, справжня радість життя і щастя несумісні з тютюном і спиртними напоями.  




Немає коментарів:

Дописати коментар