четвер, 6 червня 2013 р.

             Пісенний мій краю,
             Любов моя вічна.
   Під такою поетичною назвою пройшла в Центральній дитячій бібліотеці літературна подорож, на яку зібралися учні 5-8 класів ЗОШ№9.
   Учні знайомились з творчістю та життям наших поетів-земляків.
   Адже наша охтирська земля багата і щедра на талановитих людей. До цієї видатної когорти належать і наші літератори. За кількістю видатних письменників, що вийшли з її цілющої купелі, або своїм життям і творчістю були причетні до неї, залишила вона позаду багато собі подібних районів України.
   До таких письменників належать: Яків Щоголев, Павло Грабовський, Михайло Арцибашев, Борис Антоненко-Давидович, Остап Вишня, Іван Багряний, Платон Воронько. Про них діти прослухали розповідь і самі розповідали, що знають з їхнього життєвого шляху та творчості.
   Далі літературна стежка привела до творчості Ніни Багатої, Катерини Квітчастої, Олександра Галкіна, Юрія Воропая, Анатолія Залавського, Галини Будянської.
   Діти прослухали їхні твори, переглянули цікавий слайд-фільм, зроблений самими бібліотекарями.
   Ну а потім зробили літературну зупинку біля когорти сучасних поетів нашого міста: Анатолія Дудченка, Олени Полякової, Тетяни Акименко, Світлани Корнієнко і інших. Дуже добре, що під впливом прекрасної поезії цих майстрів слова в Охтирці підростає покоління юних любителів поетичного та прозового слова - Катя Дзюбіна, Женя Осипенко, Богдан Науменко і інші.
   Діти звеликим задоволенням здійснили мандрівку за літературною картою Охтирки, переглянули збірки творів поетів-земляків.
   Можливо в когось із них також з'явився потяг до творчості, який виллється в поетичні чи прозові рядки.





     
     

Немає коментарів:

Дописати коментар