середа, 5 червня 2013 р.

                 Цигарка - то страшна біда.
                 А вороття нема... Шкода.
   31 травня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я відзначається як Всесвітній день проти тютюну та тютюнопаління.
   Відзначили цей день і в нашій бібліотеці. 31 травня до нас завітали учні 7-Б класу ЗОШ№1 разом з вчителем Пасішною О.М. Для них бібліотекарі підготували годину-диспут "Цигарка - то страшна біда, а вороття нема... Шкода", в якій учні взяли жваву участь. Після розповіді бібліотекаря діти переглянули цікавий фільм "О вреде курения", який їм дуже сподобався.
   А потім було гаряче обговорення насущної теми - чому люди палять? Діти називали різні причини: цікавість; наслідування дорослих (тата, брата, товаришів або героїв-кумирів); адаптація підлітка в молодіжному середовищі (за компанію - стати більш дорослішим і виділитися із натовпу).
   "Звичка - друга натура" - саме цим можна пояснити паління багатьох людей, які й раді були б кинути це нікчемне заняття, та не можуть себе перебороти.
   І ще гірше, коли палить дівчина. У поширенні куріння серед дівчат велику роль відіграє мода: "це гарно", "це модно".
   А згодом це переростає в звичку і залежність.
   На кінець цього диспуту діти переглянули книжкову викладку про шкідливі звички та зробили висновок - що паління - це велике зло як для самого курця, так і для оточуючих.


Немає коментарів:

Дописати коментар