вівторок, 26 березня 2013 р.

                                    Сузір'я вічного й святого -
                                       дитяча книга на землі

        Ростемо разом із книгами

   Дітям і дорослим, які дуже люблять читати, відвідувати бібліотеку - звична справа. Як же тут цікаво! Адже бібліотеку можна порівняти з величезним містом. Вулиці і майдани - це зали бібліотеки. Будинки - це стелажі та книжкові полиці. Ну а жителі - це, звичайно ж, книги. Вони дрімають на своїх полицях доти, доки читач чи бібліотекар не візьме якусь із них до своїх рук. І коли книга відкривається - все відразу змінюється. Персонажі пробуджуються і починають говорити, діяти - книга оживає і починає свою цікаву розповідь. Кожна книга - це окремий цікавий світ, і кожна книжка кличе до себе в гості. Бо така вже у книг робота вчити і розповідати.
   А ще у книг є дуже гарне свято - іменини або тиждень Дитячого читання, який завжди приходить навесні, під час весняних канікул.
   Це - прекрасне і веселе свято, де головні дійові особи - Книга і Дитина.
   Започатковані у 1943 році письменником Львом Кассилем "Книжкові іменини", в цьому році відзначаються 70-й раз, а в незалежній Україні вже в 20-й раз. То ж цей рік ювілейний для Свята дитячої книги.
   Тому в нашій бібліотеці ми зробили все можливе для того, щоб свято Відкриття Тижня стало веселим, щоб запам'яталося дітлахам надовго. Слід сказати, що в нашій ЦДБ щороку Тиждень проходить дуже цікаво і вже традиційно на свято Відкриття Тижня запрошуємо найактивніших своїх користувачів - а це учні шкіл №1,3 та №4.
   Ось і цього року молодші класи ЗОШ№4 22 березня завітали до своєї улюбленої бібліотеки на літературно-музичне свято "Книжка кличе в гості".


        
   Діти мали змогу переглянути нові книги, зустрітися з улюбленими літературними героями, і, звичайно, взяти участь у різноманітних конкурсах, які вони так полюбляють, та одержати гарні призи.
   Діти наввипередки надували повітряні кульки та згадували кумедного Вінні-Пуха зі своїм другом Пацем.



   Малювали із зав'язаними очима портрет свого улюбленого героя,





складали пазли із сюжетами знайомих казок,





   
відгадували загадки і, звичайно, подивилися улюблені мультфільми.



   Дуже задоволені і щасливі розходились читачі з бібліотеки.
   Попереду канікули, а значить щодня в бібліотеці щось цікаве. Ми чекаємо наших любих читачів! Приходьте! Адже читати - це здорово!






Немає коментарів:

Дописати коментар