середу, 20 вересня 2017 р.

Спомин про літо

        Літо – радісна пора відпочинку, коли все навкруг весело співає : «Канікули! Канікули!» Це – літні дні, наповнені сонцем, свіжим повітрям і довгоочікуваними мандрівками до моря.
            Море наповнює нас радістю, яку не можна передати ніякими словами. Воно наповнює нас снагою, яку ми вже давно не відчували. Море – одне з найбільших багатств у світі, але й найпримхливіше.
            Виставка–інсталяція «Таємниці морських глибин, яку було організовано в Охтирській Центральній дитячій бібліотеці під час літніх канікул, просто зачарувала юних відвідувачів бібліотеки та дорослих. Кожен, хто споглядав на цю морську казку, ніби сам мандрував по далеких морях і океанах, опинявся на морському дні. Кожній дитині хотілось потримати мушлю із перлинами, доторкнутись до краба–велетня, відчути аромат прянощів, привезених із-за моря.
            А для того, щоб стати справжнім знавцем всіх таємниць морських глибин, відчути себе великим мандрівником, варто лише взяти книгу із цікавими історіями і прочитати її.
            «До невідомих країн та нових морів» помандрує наш юний читач разом із Колін Гінсон, автором одноіменної книги. Здійснить чотири подорожі разом із Колумбом до Нового Світу, вперше обігне земну кулю разом із Магелланом, побуває у Південній Африці розом із Васко да Гама.
            Відправляючись у захоплюючу «віртуальну»  мандрівку, виникає питання : «Як і на чому?» Книга «Вітрильники, кораблі, підводні човни : Енциклопедія техніки», представлена на виставці, розповість читачу про довгий шлях, який проліг від першого плоту до сучасного атомоходу.
            За допомогою енциклопедії «Навколо світу» юні мрійники-мандрівники відкриють для себе нові країни і континенти, переживуть багато небезпечних пригод.
            Цікава і книга із серії дитячих енциклопедій видавництва «Фоліо» «Підводний світ». Там можна дізнатись про морських красунь і чудовиськ.
            В книзі «Цікава географія» із серії «Світ навколо нас» допитливий читач знайде відповідь на питання : «Де знаходиться «Острів загиблих кораблів» із книги О. Бєляєва.
            Усім відома історія про Робінзона Крузо, який потрапив на безлюдний острів. Усім знайомий його друг П’ятниця із книги Даніеля Дефо «Робінзон Крузо». Захоплююча Робінзонада чекає на любителів читання.
            Хороша книга відкриє перед зацікавленими цілий світ!
            З книгами Жюль Верна, Даніеля Дефо, Олександра Гріна, Миколи Трублаїні і багатьох відомих письменників можна подорожувати світами й епохами.
            Можна опуститись на дно морське разом із чарівною Русалонькою із казки Ганса Крістіана Андерсена.
            Який необмежений простір для фантазії дає нам книга, вона дає нам можливість зазирнути у невідоме.
            Колектив Охтирської Центральної дитячої бібліотеки вірить, що саме улюблена книга, прочитана в дитинстві, навчить дітей вміти розрізняти добро і зло, любити і берегти те прекрасне, що є у нас на планеті.


Немає коментарів:

Дописати коментар