вівторок, 12 вересня 2017 р.



8 вересня - Міжнародний день грамотності

   Цей день відзначається за ініціативою ЮНЕСКО з 1966 року. Сьогодні кількість освічених людей на планеті збільшилась до 4 мільярдів, проте боротьба з неписьменністю є дуже важливим завданням. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 800 млн. дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 млн. дітей не ходять до школи. Читаюча людина знає більше, розуміє більше.
   Один раз почавши читати, зупинитись вже неможливо, адже книги  - це кораблі думки, що пливуть на хвилях часу й обережно несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління. Про важливість читання говорять багато, проте далеко не всі розуміють, наскільки воно збагачує духовний світ людини. Не дивуйтеся, але скільки користі для здоров'я приносить занурення у світ букв і речень. Це свого роду пігулка проти стресу. Настрій помітно поліпшується, душа відбуває у країну фантазій, де не існує зла й розчарувань. Обов'язок кожного з батьків - прищеплювати любов до читання своїм дітям, розповідати про користь цього заняття. 
   На годині книголюба "Читаємо родиною" було презентовано книгу Ірини Порхун "27 причин читати книгу", що вийшла друком у 2016 році у Київському ПП "Агентство по розповсюдженню друку". Ця незвичайно-прекрасна книга розкриває таємниці привернення уваги школярів до мистецтва прочитання текстів.
   Багатьом читання здається вкрай незручним заняттям порівняно з комп'ютерними іграми чи переглядом фільмів. Але читати книжки зараз набагато зручніше, ніж це було десять, сто, тисячу років тому! Для тих, кому цікаво дізнатися, які саме переваги приготував читачам прогрес, ця книга! Саме читання зробить із людини справжню людину!   

Немає коментарів:

Дописати коментар