пʼятницю, 6 травня 2016 р.

   Величне свято - День Матері
   У чудову весняну пору, після Великодня, в другу неділю травня, щорічно український народ урочисто урочисто відзначає величне свято - День Матері. В цьому році воно припало на 8 травня.
   Мати і Материнство схожі на сонце, яке несе життєдайне тепло всьому людству. Кожної миті на земній кулі народжуються діти. І перше, що бачать вони, відкривши оченята, - материнські очі, лагідні, сяйливі, радісні. Чи є в мові ніжніше, доступніше для немовляти, милозвучніше у своїй величі й простоті слово, аніж "МАМА" - слово, з яким ми приходимо у цей світ?
   У кожного є або була найближча і найдорожча людина - Мати. У кожного на денці душі лежить, як найкоштовніший скарб, спогад про материнську ласку і доброту. У найскладніші, найдраматичніші хвилини життя цей спогад гріє, підтримує, додає сил, надихає. І хоч куди б доля нас не закинула, в пам'яті жевріє материнська домівка, материнський поріг, материнське вікно, материнські руки, материнська душа, яка завжди як ніхто зрозуміє, допоможе та втішить. Бо немає таких труднощів, такого лиха, які б мама не взяла на свої плечі заради рідної дитини.
   Найдорожчій і наймилішій у світі людині - матері літературно-мистецька година "Величне свято - День Матері", що пройшла в Центральній дитячій бібліотеці. На свято завітали учні 3-х класів ЗОШ№3 разом зі своїми вчителями. Діти читали вірші українських поетів про маму, з захопленням малювали своїх матусь і квіти для них, писали їм ласкаві і ніжні слова любові і вдячності. Маленькі гості залишили на згадку бібліотеці малюнки про своїх матусь із побажаннями та словами любові. З їхніх робіт створена виставка.
   













Немає коментарів:

Дописати коментар