четвер, 20 лютого 2014 р.


                                                                        Бібліотека - територія творчості

                    Бісер в дизайні інтер'єру

   Бісероплетіння - одне з древніх народних мистецтв. Його історія сягає корінням в глибоку старовину. Крихітні кульки з отвором всередині подорожували по багатьом країнам і континентам. Археологи знаходили прикраси при розкопках найдавніших цивілізацій.
   Здавна люди показували свій художній смак і вміння. Вони прикрашали своє житло, одяг, себе різними амулетами, браслетами, намистом...
   Історія ж самого бісеру починається в країні пісків, в Єгипті... 
   Як саме розвивалось мистецтво бісероплетіння і що ж таке - бісер та які вироби з нього можна виготовляти - розповідала заступник директора ОМЦБС під час зустрічі з учнями 6 класу ЗОШ№4, які разом з класним керівником Котовим Ю.Р. завітали нещодавно до нашої бібліотеки.
   Адже бібліотека - це територія творчості, а бісер - це дуже захопливий вид мистецтва.
   Діти дізнались і про історію бісера, і про різні його застосування в інтер'єрі житла.  
   В читацькій залі бібліотеки була організована прекрасна виставка різноманітних робіт з бісеру. Діти мали змогу і послухати як робити квіти, дерева, вишивати картини, оздоблювати одяг, а також все це могли побачити, потримати в руках.
   Ну а потім було майстрування - дівчаткам захотілось трохи повишивати, а хлопчикам сподобалось набирати бісер на каркас, щоб потім зробити красиву квітку.
   Світлана Юріївна провела майстер-клас і показала деякі техніки свого мистецтва.
   Діти так захопились цією цікавою справою, що не хотіли йти додому. Отже членів гуртка "Бісеринка", який працює в бібліотеці, побільшало.
Адже красиву унікальну річ краще зробити своїми руками.






Немає коментарів:

Дописати коментар