четвер, 23 січня 2020 р.

День Соборності України


22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 101 рік тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків роботи бібліотеки, тож 22 січня в День Соборності для ДНЗ "Охтирський центр професійно - технічної освіти" групи 1-7 і вихованців гуртка початково - технічного моделювання ОМЦПО МАН в Філії № 1 КЗ "Публічної бібліотеки Охтирської міської об'єднаної територіальної громади Сумської області" було проведено годину політичної свідомості "Наша Соборність". 
Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію "живий ланцюг" між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України подивившись документальний фільм "Акт Злуки. Відтворення історичної правди". 
Для шанувальників історії України в читальному залі експонується книжково - ілюстративна виставка "Хай квітне у віках Соборна Україна".













Немає коментарів:

Дописати коментар