середу, 21 березня 2018 р.

ПОДАРУНОК ДО ДНЯ ПОЕЗІЇ

Охтирська міська Центральна дитяча бібліотека (вул. Армійська, 2) напередодні Всесвітнього дня поезії отримала приємний подарунок від редакції журналу «Однокласник» - виграла у розіграші в соціальній мережі «Фейсбук» до Дня українського добровольця збірку поезій Миколи Вороніна «Вірші одного Кіборга» з дарчим підписом від автора.
Уявіть, що ви перебуваєте в умовах, коли терези вагів «життя-або-смерть» хитаються, як метроном. Уявіть, що за вашою спиною те, заради чого варто жити. А всередині – пам'ять, що визначає вас як Людину. Війна – це завжди про цінності. Але поетична збірка Миколи Вороніна найменше торкається тем, які часто асоціюються у нас із війною.
Ця поезія – передусім про любов, яка рятує нас. Про те, що тримає нас тут, і те, що змушує нас іти вперед. «Лиш боротись значить жить», - писав Іван Франко, а проте важливіше – пам’ятати, заради чого ми боремося.
Цікава, неординарна збірка, містить багато фотографій із місць проведення АТО.
І несподіваним сюрпризом для колективу нашої книгозбірні стала книга Анастасії Левкової «Старшокласниця. Першокурсниця», подарована читачам Охтирської міської Центральної дитячої бібліотеки і надіслана в тій же самій бандеролі.
У житті Лілії переламний період: завершення школи та вступ в університет. У цей час відбувається стільки всього: кохання й «сотворення кумирів», перипетії взаємин із друзями та вчителями, розчарування – передусім у собі, але врешті-решт прийняття себе та інших такими, якими вони є. Це час, коли обираєш професію, що визначатиме вектор твого життя; коли починаєш розуміти, в якій країні живеш, і усвідомлюєш себе її громадянкою… Тільки все це відбувається не зараз – Ліля переживала це на початку нашого століття, коли ще не було соцмереж, а мобільні телефони та комп’ютери вважали розкішшю. Про те, як це – бути підлітком на початку 2000-х, читайте у щоденнику Лілії Маринник.
Ця книга – роман для старшого шкільного віку.
ВСІХ, КОГО ЗАЦІКАВИЛИ ЦІ КНИГИ - ЗАПРОШУЄМО ДО НАШОЇ БІБЛІОТЕКИ: ПРИХОДЬТЕ, БЕРІТЬ, ЧИТАЙТЕ!






Немає коментарів:

Дописати коментар