середа, 8 листопада 2017 р.


«Як у нас на Україні»


            Напередодні Дня української писемності та мови в Центральній дитячій бібліотеці пройшла зустріч з охтирчанами, які впродовж багатьох років несуть знання української мови до маленьких українців. Це вчителі шкіл: Смага М. В. (школа №1), Кукуня А. М. (гімназія), Лисак О. П. (школа №4), Яркова О. П.;  науковий працівник Охтирського краєзнавчого музею Калюжна Н. Г., ведуча Охтирського міського радіо Терешкова С. М.
            Запрошені поділилися своїми спогадами про першу вчительку, розповіли, що спонукало їх вибрати саме професію вчителя-мовника. Вчителі поділилися особливостями викладання української мови та літератури в наш час,  бібліотекарі підготували до зустрічі цікаву книжкову виставку, а Наталія Генадіївна Калюжна розповіла про цікаві факти з біографій українських письменників та поетів, чиї імена пов’язані з Охтирщиною: П. Воронька, Б. Антоненка-Давидовича, Г. Сковороди.
            Під час зустрічі було згадане Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка, яке в 2018 році буде відзначати 100 років, а осередкові в м. Охтирка в 2017 році – 15 років.




Немає коментарів:

Дописати коментар