понеділок, 26 травня 2014 р.

      Птахи, що приносять щастя

   Людина - частина природи. Її життя тісно пов'язане із деревами, квітами, птахами.
   Знаменитих птахів багато: орли і солов'ї, павліни і страуси, кондори і буревісники... Можна довго перераховувати птахів, про яких складені легенди і пісні, вірші й поеми, перекази і повір'я, птахів, які стали символами, яких обожнюють і яким поклоняються. І все-таки для нас, українців, найзнаменитішими є лелеки. З цими птахами пов'язані найкращі мрії і сподівання людини.
  Лелеки - птахи, які приносять щастя. Їх люблять усі. Знаменитий натураліст Середньовіччя Конрад Геснер "науково обгрунтував" цю любов тим, що у лелек природний розум і розважливість, почуття справедливості та вдячності, помірність і природне розташування до інших птахів". У народі ж просто вважали, що лелека приносить щастя.
   23 травня в нашій бібліотеці пройшла еколого-пізнавальна година "Летіли лелеки попід небом синім", під час якої учні 2-А класу ЗОШ№1 разом з класним керівником Цехмістровою Оленою Анатоліївною дізналися більше про лелек: як вони живуть, які труднощі переносять, відлітаючи і повертаючись на батьківщину, пригадали знайомі вірші, казки, легенди, повір'я про лелек і почули нові. А ще поговорили про те, чим ми з вами можемо їм допомогти.
   Потім діти переглянули цікавий фільм про цих гарних та величавих птахів.







Немає коментарів:

Дописати коментар