пʼятницю, 20 грудня 2013 р.

Миколай крокує світом

             МИКОЛАЙ КРОКУЄ СВІТОМ
   День святого Миколая, Новий рік і Різдво - свята, з якими в кожну оселю приходить казка.
   За повір'ям, у ніч з 18 на 19 грудня спускається з неба на землю святий Миколай-чудотворець, заходить до кожної оселі й дарує дітям чудові гостинці.
   Хто ж такий, цей добрий святий? Де він живе? Звідки знає, що діти робили протягом року і які подарунки заслужили? Про це та ще про багато цікавого дізнались діти - учні 2-А та 4-А класів ЗОШ№1 під час години цікавих повідомлень "Миколай крокує світом", яку для них 19 грудня  підготували і провели бібліотекарі ЦДБ  Щур М.М. та заст. директора Мірошниченко С.Ю.
   Діти дізналися з розповіді бібліотекарів, що 19 грудня - день святого Миколая. Святий Миколай також відомий під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.
   Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров'я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують, чого більше.Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні - прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися. 
   А в ніч на 19 грудня до кожної дитинки приходить святий Миколай і кладе під подушку подарунки.
   В сучасні часи з'явилась добра традиція - саме у день святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.
   Діти і самі один з-поперед одного розповідали, які ж подарунки їм приніс Миколай.
   Бібліотекарі й самі завітали до учнів не з пустими руками - кожен одержав красиву листівку з привітанням від Миколая та цукерки.
   А потім всі учні розповідали вірші про святого Миколая та про Новий рік, разом співали новорічних пісень.
   Захід був дуже змістовним та веселим. Діти пообіцяли, що завжди будуть чемними та слухняними і наступного року обов'язково будуть писати Миколаю листи у його будиночок в Карпатах. 








   

Немає коментарів:

Дописати коментар