пʼятницю, 1 листопада 2019 р.

З нагоди 205-ліття з Дня народження Кобзаря сьогодні, 27 жовтня в Центральній дитячій бібліотеці (вул.Армійська,2) була продемонстрована ФОТОВИСТАВКА «МОНУМЕНТАЛЬНА ШЕВЧЕНКІАНА» з презентацією підсумків пішого патріотичного паломництва до Чернечої гори "Тарасів дороговказ -2" Руслана ТЕЛІПСЬКОГО.
Руслан Теліпський – шевченкознавець з м. Луцька, який особисто відвідав та сфотографував понад 1400 пам’ятників Кобзарю у всіх областях України та АР Крим, а також за кордоном у більш як 30 країнах світу на 5 континентах. Він є членом 3-х оргкомітетів зі встановлення монументів великому Поету (Оттава, Рига і Лісабон). Більш детальна інформація про дослідника доступна у Вікіпедії.
На фотовиставкі «МОНУМЕНТАЛЬНА ШЕВЧЕНКІАНА» , було представлено 70 авторських фотокартин різноманітних пам'ятників Тарасу Шевченку.
Даний фотопроект був представлений у 30 країнах світу і підтверджує свою актуальність у нелегкий для України час і нині. Саме присутність у бронзі чи камені Кобзаря по всьому світу є символом нашої любові до Батьківщини та боротьби за її волю.
Також Руслан Теліпський є ініціатором патріотичного проекту "Тарасів дороговказ" - це піше паломництво до Чернечої гори місцями перебування Шевченка та встановлення численних пам'ятників поету.
Саме через Охтирку в минулому році пролягав шлях Руслана під час пішої мандрівки до Канева, відстань якого простягнулася у понад 800 км через території семи областей, і був подоланий волинським шевченколюбом за 28 днів. Всім присутнім було цікаво дізнатися у Руслана більше інформації з втіленого проекту, а також поспілкуватися на дану тему !
Запрошуємо усіх бажаючих відвідати нашу виставку, зроблену на основі фотовиставки Руслана Теліпського «МОНУМЕНТАЛЬНА ШЕВЧЕНКІАНА». Кожен, хто відвідає виставку, матиме нагоду у новому світлі побачити постать Кобзаря, як духовного батька нескореного Українського народу.







Немає коментарів:

Дописати коментар