вівторок, 27 листопада 2018 р.

Про тих, що пройшли крізь Майдан
На честь початку дня двох революцій: Помаранчевої (2014р.)та Революції Гідності (2013р.) до Дня Гідності та Свободи в Охтирській міській центральній дитячій бібліотеці (вул. Армійська, 2) для учнів Центру професійно-технічної освіти група 1-8 (майстер І. В. Герасименко) була проведена година політичної свідомості "Майдан - фортеця духу". Для виступу були запрошені безпосередні учасники тих подій - громадська активістка, голова ГО "Охтирський Майдан" Ольга Косарєва і журналіст Валерія Бакуліна. До уваги користувачів бібліотеки були представлені книжково-ілюстративна виставка "Гідність і свобода нації: в світлі Майдану", виставка однієї книги "В. Бакуліна "Ті, що пройшли крізь Майдан" і її голосні читання. Після цікавого і змістовного спілкування О. Косарєва подарувала бібліотеці книгу Валентини Розуменко "Майдан... Хто, якщо не я?!".  







 Український Майдан 2013–2014 років став своєрідним Ноєвим Ковчегом, який об’єднав у собі людей різних за віросповіданням, конфесією, мовою, сприйняттям світу, але під одним синьо-жовтим прапором. Саме тут змінилися світогляд і долі багатьох людей. Авторка збірки Валентина Розуменко спілкувалася з багатьма учасниками Майдану одразу по завершенню розвитку цих буремних подій. Всіх цих людей об’єднала одна мета, одне прагнення – бачити свою державу та її народ вільними у справедливій і могутній Україні. Книга є певною мірою дослідженням українського феномену становлення нової нації. У книжці вміщено понад 60 інтерв’ю. Іменем Небесної сотні та інших полеглих у боротьбі – Герої книги застерігають нинішню владу не дати вмерти Революції гідності, бути гідними пам‘яті загиблих. 
Від автора: Назва книги «Майдан… Хто, якщо не я?!» вийшла з вуст не лише тих майданівців, які йшли безстрашно в бій, а й пересічних громадян, які допомагали та підтримували Майдан. Кожен свідомий українець розумів, що його внесок, нехай маленький, але власний, вкладений в загальну справу, примножувався і виростав у багатотисячне волевиявлення українського народу у прагненні до свободи та незалежності держави, збереження суверенітету й демократії. 

Немає коментарів:

Дописати коментар