пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Зустріч з шевченкознавцем
          7  вересня  в  Охтирській  центральній  дитячій бібліотеці відбулась зустріч з гостем нашого міста  – Теліпським Русланом Юрійовичем, шевченкознавцем з Луцька, який пішою ходою  іде зі Славянська  до Канева несучи прапор України. Його піше  паломництво  має символічну назву «Тарасів дороговказ».
         Про цю людину можна багато говорити і не сказати основного, тому що у нього дуже багато захоплень. Він шевченкознавець, країнознавець, мандрівник, фотограф,  а ще активний громадський діяч (нагороджений  ювілейною відзнакою  Світового конгресу українців «200 років з дня народження Тараса Шевченка», яка була встановлена з нагоди ювілею Кобзаря)  і волотер, засновник незалежного волонтерського руху на Волині «Меценати для солдата». Завдяки захопленню Руслана Юрійовича виставки з фотографіями пам’ятників Тарасу Григоровичу пройшли в 18 країнах світу.
       На зустріч з Русланом Юрійовичем  прийшли працівники культури, яким близькі  його захоплення,   та  учні Охтирського  центру професійно-технічної освіти,  а також  громадські діячі міста.   На початку зустрічі присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих захисників України. Своєю розповіддю пан Руслан захопив увагу  слухачів  і зацікавив їх.  Голова  Охтирського  осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» Скиба  Олександр  Миколайович подарував світлину з Чернечої гори зі   свята відзначення 150-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка.
     По закінченню зустрічі охтирчани з гостем пройшли до памятника Тарасу Шевченку, символічно приєднавшись до його паломництва.
      Присутні охтирчани висловили надію на зустрічі і в майбутньому, так як гостеві є про що розповісти і показати, а нам у нього  є що перейняти.







Немає коментарів:

Дописати коментар