понеділок, 13 серпня 2018 р.

Народні художні промисли та ремесла
З давніх-давен у нас на Україні з покоління в покоління народні майстри передають своє ремесло, яке і донині ще існує, і радує людей своєю чарівною принадою. недарма мистецтво нашого народу визнано одним з найбагатших та найкращих у світі. Вишивальниці і ткачі, гончарі та різьбярі, килимарі, що жили і працювали в селах і містах, виробляли різноманітні речі побуту.

Саме народним промислам та ремеслам була присвячена народознавча година, що пройшла в центральній дитячій бібліотеці для вихованців оздоровчого табору "Віночок" ОМЦПО-МАН. Бібліотекарі розповіли дітям про речі, які традиційно оселились у хатах і творять затишок і красу, приносять насолоду дорослим і малим. Упродовж століть сотні тисяч майстрів творили речі, необіхідні людям в побуті, зберігаючи народні традиції, матеріалізуючи естетичний і моральний ідеал українського народу. 
Між звичайними побутовими предметами з дерева, глини, каменя та інших матеріалів і предметами- творами народного мистецтва не існує чіткої межі. Майстри свідомо оздоблювали свої вироби, і вони починали сприйматися не лише предметами побуту, а й творами мистецтва.
На народознавчій годині були представлені вироби з глини, вироби із дерева, ткані вироби та вишивки рушників, сорочок, доріжок та інше.
В кінці заходу діти переглядали відеофільми "Екскурсі у Національному музеї-заповіднику українського гончарства"(Опішня), та "Музей писанки у Коломиї".








Немає коментарів:

Дописати коментар