середу, 20 травня 2015 р.

  "Останній шлях Кобзаря на 
 Україну"
 година спогад (до дня перезахоронення  Т.Г.Шевченка)

   22 травня 1861 року на Чернечій горі поблизу Канева відбулося перепоховання Т.Г.Шевченка.
   Саме цій визначній даті була присвячена година-спогад "Останній шлях Кобзаря на Україну", що відбулася в Центральній дитячій бібліотеці 19 травня.
   На захід були запрошені голова товариства "Просвіта" Скиба О.М. та член цього товариства Краснокутський І.І., вихованці драматичного гуртка "Світанок" (керівник Анісімова Т.В.). Вони виступили перед присутніми в залі учнями 5-В класу ЗОШ№5 (класний керівник Четвертак Н.М.). Діти уважно слухали їхні враження від творчості Великого Кобзаря. І.І.Краснокутський провів часові паралелі - навів цитати з віршів та сучасні події, які можна описати цими ж віршами Тараса Григоровича. О.Скиба згадав, як в шкільні роки приймав участь у виставі, де грав роль поета. Самою дорогою нагородою для нього стала поїздка на Чернечу гору, яка залишилась в душі на все життя.
   Незабутні враження подарували учням вихованці драматичного гуртка - декламатори віршів, переможці міського та обласного конкурсів читців творів Шевченка. Баранов Данило розпочав з декламування твору "Наодинці з Кобзарем". Присутні були вражені майстерністю однолітків - Науменко Влади, Овчаренко Ангеліни, Сорочук Аліни. Красу української природи майстерно передали Сорокопуд Карина "Садок вишневий біля хати", Фесенко Даша "Тополя". Майстерне виконання "Лілеї" Сорокопуд К. та "Русалки " Сорочук А. тримали в захваті слухачів. З не меншою увагою прослухали виконання Барановим Д. твору "Сон", Богак Артемом "Тарасова ніч". Класний керівник Надія Михайлівна виразила вдячність  за зустріч.
   Вшанувуючи пам'ять Т.Г.Шевченка, присутні поклали квіти до пам'ятника  видатному поетові.










Немає коментарів:

Дописати коментар