пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

                             Година-диспут
        "Хочеш довше жити - кидай палити"
   Пам'ятайте: здоров'я - це справжня радість! Життя і щастя несумісні з тютюном! На жаль за рівнем поширення куріння Україна посідає сьоме місце з кінця серед 132 країн світу. У нас палять 67% чоловіків і 20% жінок. В Україні внаслідок куріння кожного року помирає 120-140 тисяч осіб.
   За даними ВООЗ:
- у світі 90% смертей від раку легенів, 75% - від хронічного бронхіту і 25% - від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням;
- кожні 10 секунд на планеті вмирає один запеклий курець (до 2020 року цей рівень може підвищитись до однієї людини за три секунди).
   Куріння і викликані ним захворювання щорічно стають причиною смерті багатьох громадян нашої країни.
   Саме про паління та його вплив на організм молодої людини говорили учні Центру професійно-технічної освіти на черговому засіданні клубу "Духовність" під час години-диспуту "Хочеш довше жити - кидай палити".
   Кожен має право на вибір власної життєвої позиції, поведінки, способів самореалізації у різних сферах життєдіяльності.
   Палити чи не палити?
   Зроби свій вибір сам!
   "А чи доводилось вам робити вибір - палити чи не палити?" - це питання бібліотекаря Щур М.М. викликало неабияку дискусію. Кожен з учнів, що зібрались в читацькій залі ЦДБ доводив свою точку зору.
   Та для того, щоб зробити правильний вибір, необхідно багато знати про предмет вибору, а саме: знати про негативні наслідки тютюнопаління; усвідомлювати, хто ви є, ким хочете бути в житті; що необхідно зробити для того, щоб досягти поставленої мети. Тільки тоді можна зробити правильний вибір відносно доцільності чи недоцільності куріння.
     Щоб про це дізнатись, учні переглянули фільм "Правда о курении", який допоміг їм розглянути вплив куріння на стан здоров'я людини; зробити свій власний вибір відносно тютюнопаління.
   А ще учні дізнались про історії куріння, про першу тютюнову мануфактуру в Охтирці та ще багато цікавої та корисної інформації.





Немає коментарів:

Дописати коментар